Tuesday, 30 June 2020

MAKAN-MAKAN DI IKEA, CHERAS MASA PKPP

MAKAN-MAKAN DI IKEA, CHERAS MASA PKPP [ MYTOWN ] | Assalamualaikum and hi guys! Ceh hahaha. Sabtu lepas Miraa dengan husband pergi makan-makan dekat Ikea. Ya. Memang kami pergi Ikea untuk makan jer. Masa masih PKPB ada pergi jugak tapi line untuk beratur nak masuk dari parking tu fuhhh! Tiada obat. Panjang ke hujung boskur. Kalini pi pula bukan masalah line beratur tapi dua kali kena pusing-pusing dekat highway sebab dua jalan ditutup.

Long story short, ini antara menu-menu yang kami beli masa dekat Ikea Restaurant.

Ikea Meatballs

Buffalo Chicken Wings


Awalnya plan nak makan salted egg chicken wings tu tapi dah tak ado lah pulak. Kecewa jugak lah sikit sebab bulan Januari haritu dah makan memang sedap gilos! Tapi yg ni pun jadi la. Melepas cravings yg berbulan-bulan disimpan hahahaha. Hand gloves tu bawak sendiri dari rumah. Puas hati makan sampai ke tulang! Terus feeling-feeling macam makan dekat Kyochon pulak daa hahaha. Husband Miraa makan Penne Bolognese macam biasa. Sebab dia ni peminat pasta. Meatballs pulak kitorang share. 

Blueberry Cheese Cake
Last sekali, Blueberry Cheese Cake. Yang ni Miraa makan sorang sebab husband bukan penggemar cheese. Memang puas hati lah makan sorang. HAHA! Perut pun dah kenyang, kitorang teruskan perjalanan cuci mata. Nak cari refill lint roller (Bastis) tapi habis stok lah pulak dekat Ikea Cheras. Masa otw nak keluar buat pembayaran, nampak pokok kelapa kecik. Wahaha! Kita rembat. Bila google pasal chamaedorea elegans, ni jenis kecik. Tapi belum lagi buat research dia akan tinggi sampai mana nanti hahaha.

Korang kalau nak datang Ikea, make sure ada isi perut sikit lah. Takut fengshan pulak masa beratur haha. Bukan beratur nak masuk Ikea je  tau. Nak pergi restaurant dia pun kena beratur dulu. Lepas tu dah masuk, nak kena cari tempat duduk lagi. Masa kitorang datang tu, meja banyak yang kosong. TAPI, kerusi yg tak hado hahaha. Okay until next then. Bye-bye!


Love,

Share:

0 comments:

Post a Comment

Terima kasih kerana sudi membaca , jangan lupa tinggalkan komen :)
Fikir semula sekiranya korang ingin meninggalkan komen lucah, ugutan, mengancam, identiti palsu, dan menyakitkan hati. Baca AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998. Oh, sebelum tu, tengok lah site awesome
ini