Wednesday, 8 July 2020

BUAH TARAP, TERAP, MARANG


BUAH TARAP, TERAP, MARANG | Assalamualaikum & hi fellow readers. Kamu pernah makan buah tarap? So far selama duduk di Petaling Jaya ni belum pernah lagi satu kali pun jumpa buah ni dijual di pasar malam. Tapi haritu pernah viral kena import dari Sabah/Sarawak dan dijual mahal. Aish punya lah sedap ni boleh-boleh susah cari di Semenanjung haha.


Tapi kalau Miraa makan sikit ja sebab manis. Cepat muak. Tapi repeatable. Bukan saja makan begitu, buat cucur pun Miraa suka. Kulit dia tidak tebal. Senang ja buka bila sudah masak. Lepas tu biji-biji dia boleh basuh lepas tu sangai atau rebus. Makan macam kacang. Seriously rindu makan buah ni. Tapi my mom tayang pula dekat channel dia. Haha. Marang ni nama buah ni dipanggil kalau dekat Philipines, cuba korang Google. Mesti akan keluar punya.

Until then, ttfn.

Love,

Share:

2 comments:

  1. Wak pernah tanam pokok ni dulu
    Pokoknya tinggi sangat
    Buahnya bila masak, jatuh hancur berderai.
    Akhirnya wak tebang ganti pokok durian musang king.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wah ada pokok durian sendiri.
      Ya memang pokok ni selalu tinggi dan orang kalau nak ambil buah ni memang kena panjat. Kalau jolok atau tunggu jatuh memang berderai ahahah.

      Delete

Terima kasih kerana sudi membaca , jangan lupa tinggalkan komen :)
Fikir semula sekiranya korang ingin meninggalkan komen lucah, ugutan, mengancam, identiti palsu, dan menyakitkan hati. Baca AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998. Oh, sebelum tu, tengok lah site awesome
ini