Friday, 21 August 2020

Go' Bang Maju Patin Tempoyak, Temerloh, Pahang


Go' Bang Maju Patin Tempoyak, Temerloh, Pahang | Assalamualaikum & hi semua. Throwback makan-makan Ahad lepas di Go' Bang Maju Temerloh. Makan tempat yang known for their Patin Tempoyak. But since kau bukan peminat atau pemakan tempoyak, kau pun ambil ayam masak lemak & sayur cendawan + sayur manis. Husband pula ambil kuah ikan patin tempoyak ja sebab yg ada masa ni semua bahagian kepala. Bahagian lain kena tunggu lama sikit, member pun ambil la seketul ayam goreng.


Total bills for two person including teh ais & limau ais RM21.40 which is okay lah. Ayam & sayur dia sedap. Air tak potong kaki sangat, nasi ni yg set sekali dengan ulam & sambal. Ayam masak lemak dia tak pedas, bila makan dengan sambal auto jadi masak lemak cili api 🌶 Tiber. Bau kuah ikan patin tempoyak tu tak kuat sangat, tapi rasa dia kuat. Nak merasa ayam guring husband terus tak jadi sebab ada tercalit sikit je kuah tu pun rasa macam dibanjiri oleh tempoyak.





Bagi yang memang tak makan tempoyak korang jangan risau, diorang ada sediakan lauk-lauk lain lagi hehe. Apa-apa pun, korang kena try sendiri. Until next entry.

Love,



Share:

2 comments:

Terima kasih kerana sudi membaca , jangan lupa tinggalkan komen :)
Fikir semula sekiranya korang ingin meninggalkan komen lucah, ugutan, mengancam, identiti palsu, dan menyakitkan hati. Baca AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998. Oh, sebelum tu, tengok lah site awesome
ini