Wednesday, 2 September 2020

Unboxing Iron Steam Bajet : Portable Stand Garment Steamer


Unboxing Iron Steam Bajet : Portable Stand Garment Steamer | Assalamualaikum & hi guys. Miraa ada jumpa this iron streamer dekat Shopee. Harga pun below RM50 excluding shipping. My high curiosity hits me and said I NEED TO TRY THIS THING hahaha. Dan tiba-tiba sampai lah ke rumah. Korang boleh tengok video unboxing ni dan juga Miraa ada tags on the video part-part iron steam ni hehe.


So, based on my experience la kan. The seller is quite okay. Ships out time cepat dan tak lama pun tunggu barang sampai dekat rumah. Ada fragile sticker, TAPI tiada bubble wrap heheks. So main ikut nasib la yaa. Alhamdulillah I received my iron in a really good condition tiada pecah tida kemek kotak dia dan semua parts tiada yang rosak.

Miraa beli dari seller fu_yoh ni dalam RM39.90 dan postage RM13. Murah gilos haha. So far Miraa guna okay ja dan betul menjimatkan masa nak iron baju. Half tank air ni Miraa dapat siap iron baju lebih kurang 20 helai baju kot. I never owned any steamer iron before so I don't exactly know how much clothes can you iron with that amount of water hihi. 

Antara kekurangan / kelemahan yang Miraa jumpa dekat iron ni;
  • Baju cotton yg overdose kedut lama jugak nak pelowles haha. 
  • Kena save lah gambar dia yang pilihan suhu sebab dia bukan dalam English. Melainkan korang tulis manual dan gam je situ.
  • Hos dia selalu terlipat sebab panas. Kena pandai adjust spring supaya hos tak terlipat.
  • Kadang-kadang air terpercik haha tapi takde la sampai baju basah. Kalau korang perasan, dalam video tu ada percikan air dekat baju tu.
Untuk iron yg harga RM39.90 ni Miraa rasa dah cukup berbaloi kot. Sebab murah, korang tak boleh expect lebih-lebih la. Oh ya, dah 3 minggu Miraa guna iron ni dan so far takde cari gaduh lagi dengan Miraa. Hahaha. Kalau korang bukak Shopee dan seach iron steamer, banyak juga seller yang jual iron sama macam ni. Korang kena rajin tengok review ja. Okay lah, thats all from me today. Until next entry, bye!

Love,

Share:

2 comments:

Terima kasih kerana sudi membaca , jangan lupa tinggalkan komen :)
Fikir semula sekiranya korang ingin meninggalkan komen lucah, ugutan, mengancam, identiti palsu, dan menyakitkan hati. Baca AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998. Oh, sebelum tu, tengok lah site awesome
ini