Sunday, 15 January 2012

Tip jana kewangan di Blog

·         Tajaan
Bukan mudah untuk mendapatkan tajaan pengiklanan terutamanya Blog yang baru. Sekiranya blog anda cukup menarik, ia mungkin akan menarik syarikat gergasi di luar sana mengiklan terus ke ruangan blog anda dan ianya tidak memerlukan ‘klik-klik’ kerana mereka akan membayar ruangan Blog anda setiap bulan.

·         Program ‘Affiliate’
Sertai program gabungan dengan nama seperti Amazon, Linkshare dan banyak lagi daripada yang besar sehinggalah yang kecil.

·         Buat E-book
Ini untuk mereka yang mahir dalam bidang masing-masing atau dalam blogging sendiri. Ia seperti anda menawarkan nasihat dan panduan dalam buku elektronik untuk dijual.

·         Jual Blog
Sekirannya blog anda telah lama bertahan di talian, pengunjung yg ramai, jangan terkejut sekirannya ada individu yang ingin membelinnya. Selain itu anda boleh membuat blog yang menarik dan siapa tahu ada yang ingin membelinya.

Share:

1 comment:

Terima kasih kerana sudi membaca , jangan lupa tinggalkan komen :)
Fikir semula sekiranya korang ingin meninggalkan komen lucah, ugutan, mengancam, identiti palsu, dan menyakitkan hati. Baca AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998. Oh, sebelum tu, tengok lah site awesome
ini