Thursday, 31 May 2012

Contest header Paling Meletup By BH

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ ♥

Ramai tag miraa join contest ni . Header miraa bukan meletups pun . Okay tanpa membuang masa yg banyak dengan mengarut , korang boleh tekan banner atas tu untk baca syarat yg super simple . Hadiah menarik ;) Btw nak tag Yuyui , Yaya dan juga Una ^w^

Ini header masa miraa join contest ni. Miraa ni suka tukar-tukar header. Hehe doodle tu melambangkan miraa yg suka makan. Tagline miraa pulak mmg kena dengan miraa ^w^

Sarapan pagi yg super yummy !

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ ♥


Slamat pagi korang ^w^ nyenyak tak tido smalam ? Miraa tak dapat tido dengan nyenyak sebab ada sesuatu yg merunsingkan jiwa miraa . Tak tahu knape hati berderbar je T^T adakah ia tanda-tanda miraa akan pergi? Hmm kalau betul miraa pohon maaf dari korang X’D lari dari tajuk betui.

Kalau smalam miraa post entri pasal prep buffday Ann , hari ini lah hari tu ! Awal pagi lagi dah basuh sayo-sayoran dan mandikan ayam-ayaman . Malam smalam dah potong-potongan so tinggal lagi masak-masakan. Blender cili beso , rebus kentang-kentangan dan macam-macaman lagi. haha banyaknya “an”. Buat kerja tanpa sarapan mmg tak masuk akal =.= Harini takde makanan yg kne masak sebab late bangun semuanya hihi

Mula-mula makan roti+telur+mayo=blurpps ! SEKEPING JE ye HEHE . Lepaih tu bukak peti ais apa pon tarak =.= ada ai sejuks dan sirap . Bila bukak freezer , jeng jeng jeng ! Ada ice cream perisa DURIAN ! HOHO bila masuk kan kat bowl , wah bersinar-sinar dibawah cahaya mentari pagi XD berasap-asap sejuknyaa .. miraa decide nak sumbat kat bread tadi. Dan ini lah hasilnya ;




Memang sedaaaaap sangat *apa pun sedap kalau lapar* ngahaha masa roti+telur+mayo tu miraaego sikit makan sekeping walhal lapar. Tapi bila dengan ice cream, wah 4 keping roti habis. Tadi roti tu still penuh lagi dalam plastik tapi dah tersikit keje miraa . Sape cepat dia dapat adik-adik miraa semua masih tido. Well Im off to help me mommy :3 Daddy Daren pun dah sampai nak tolong. Fyi dad Daren and my mom adik beradik. Daren’s non muslim. Why miraa muslim ? Sebab mommy miraa kahwin dengan daddy miraa la =.= haha ok tata !

Tuesday, 29 May 2012

Contest Blog Comel + Oh-Seem by Norsyuhada Binti Johan

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ ♥
 j
xsjxns
Miraa di jemput untuk join GA ni . miraa tatau blog miraa lawa ke tak comel ke tak miraa tahu join je haha . So miraa nak tag YUY , AIN dan MIERA . So korang jom join GA ni ye ? ;) Apasalah mencuba kan ? :D

Miraa klik semua link yg kne bagi . Follow dan juga like . Anda bila lagi ? Hadiah yg ditaruhkan memang ohsem dan comel macam banner dy ni . Klik banner untuk ke entry GA . hehe

Tuesday, 22 May 2012

Blogger & Forum CariCyber.com

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ

banner-bg.jpg

Seperti yg korang lihat kat atas , ini merupakan entri contest . Miraa masuk sebab sememangnya miraa suka dengan blog tu *boleh klik banner* . Sememangnya hadiah yg ditaja memang sangat lumayan dan teramatlah rugi kalau tak join . So miraa dengan ini telah pun secara tidak langsung join contest tu . Baiklah , blog miraa tidak lah ada berpuluh ribu followers tapi setakat ini trafik blog miraa maintain . Sehari dapat 1K page views . Tidak di nafikan yg pembaca blog semua datang ke blog miraa untuk menggunakan tutorials yg miraa sediakan . hihoho miraa mengarut dah ..

Antara syarat-syarat yg di berikan oleh pembikin contest ialah , terbuka kepada rakyat malaysia . So miraa memang rakyat Malaysia dan miraa bersyukur sangat tinggal kat negara yg aman damai ni ^w^ Bukan itu sahaja ye syaratnya :p syarat yg selebihnya korang bolehlah tengok kat ForumCariCyber.com . Tidak senang dan tidak juga susah . Bagi miraa susah laa kot sebab miraa belum matang sangat nak bermadah :D

Penarik minat miraa untuk join contest ini tak lain dan tak bukan senarai hadiah yg bakal diberikan kepada pemenang ^w^ nak tahu ? Ini lah dia ;
  • Tempat Pertama : RM300.00 + diskaun 50% x1 produk pilihan + free membership (Nur Diana's Collections)
  • Tempat Kedua : RM200.00 + free membership (Nur Diana's Collections)
  • Tempat Ketiga : RM100.00 + free membership (Nur Diana's Collections)
  • Saguhati  (10 orang) : (akan dimaklumkan setelah genap 20 orang peserta)
  • Cabutan Bertuah (random.org - 2 hadiah setiap bulan) : Love Pearl (lihat gambar di bawah)
  • Kategori Khas (Entri Terbaik) : Percuma Domain & Hosting 15GB selama setahun + free membership (Nur Diana's Collections)
12.jpg

Tidak dinafikan lagi yg sesiapa sahaja yg melihatnya akan terliur bukan ? Okay lah miraa dah pun selesai untuk menaip-naip entri penyertaan ini . Anda bila dan bila lagi ? Jom sertainya sekarang juga ! 

Entri ini adalah untuk contest yang telah dianjurkan oleh Forum CariCyber.com & Blog Cerita Dari Hati. Contest ini telah ditaja oleh : Internet WebhostingHzToursTopSite Lists RankingNur Diana's Collections. Berminat untuk menjadi penaja? Sila hubungi penganjur melalui emeladmin@caricyber.com

Monday, 21 May 2012

Melawat jiran online saya !

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ ♥


Photo di atas sememangnya tidak asing lagi bagi yg mengenali beliau *aisemen* haha snanye dah lama jugak miraa memeramkan lappy ni untuk ber-bw ke serata dunia blog . maklumlah sedang sibuk dengan exam dan jadual tuition yg mampat lagi padat . btw apa khabar Hilmi ? :D haha dah lama miraa tak bw kan ? hoho btw kalau korang nak tahu lebih lanjut pasal blog ni korang tekan photo kat atas tu .

Begitu banyak entry dia yg miraa terlepas antaranya "Semasa say belum bertudung dahulu..." dan "Pandang ke hadapan" yg baru saja miraa baca . Well thats true . Bila kita brubah makin selamat hidup kte . Kalau dulu miraa salu guna deff freehair but , look at me now *macam lagu CB&TP* . Siapa sangka miraa boleh jatuh cinta dengan tudung labuh .. Pandang ke hadapan ? miraa salu tengok depan pun kalau bjalan :p


Haha btw jangan lupa untuk jenguk blog jiran miraa ni tau ? Tak rugi korang follow blog Hilmi ni . Entri dy semuanya best-best belaka . Okay I wanna visit my jiran yg lain-lain lagi . Hihi semugaa berbahagia 

giveaway Just Click By Cik Eiyra

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ


Siapa yg tidak mengenali Cik Eiyra yg comel lagi cantik ini ? Hah ! Tak kenal dia siapa ? Kalau tak kenal korang boleh click gambar dia yg comel kat atas tu untuk melawat blog dia . Bukan itu tujuan utama miraa menaip entry ini . mehehe dengan tajuk "giveaway Just Click" maka dengan itu ini ialah entry giveaway .

Miraa sekadar mencuba nasib siapa tahu mungkin menang ye dok ? Btw hadiah nya menawan dan yg paling miraa suka GA ni tak berjela sponser dy dan syarat senang ibarat memakan kekacang . he he he ! miraa sudah ikuti syarat yg tuan empunya contest taburkan *aisemen* kalau korang nak tahu lebih lanjut mengenai ga ni boleh laa ke blog dia ya ? jom meriahkan contest ni ! Hampir terlupa , tarikh tamat ga ini ialah 31.5.2012 . sekejap sahaja kan ? hee !

Saturday, 19 May 2012

THE TOP REFERRING SITES FOR LOMO WAVE

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ ♥

Quick entry

Ramai tanya siapa top reff setakat ini dan kenapa miraa tak buat lagi mingguan punya macam dahulu ? ini semua untuk mengelakkan kekecewaan peserta lain . So dengan ini miraa bagi tengok lah . tekan utk pembesaran


Kepada yg tidak tersenarai setakat ini jangan risau dan cuba lebih kuat untuk mempromosikan entry korang ye ?  Okay lah miraa ada kelas tusyen lagi lepas ni diharap ini sedikit sebanyak membantu dan membakar lagi semangat korang untuk bertahan ;)

Mana satu fesyen tudung anda ?

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ ♥


masa tengah BW miraa terbaca post Ain tentang ini . Sejujurnya sebelum ini miraa tak tahu tentang fesyen hijab kaum yg lain . Tidak dinafikan yg bermaca-macam fesyen bertudung skrg tapi fesyen yg betul atau salah ? Entah lah miraa takut untuk mencungkil dalam-dalam pasal ni ^w^
"sesiapa yang menyerupai sesuatu kaum , maka TERMASUK dia di dalam golongan mereka"
(Riwayat Abu Daud , Disahihkan oleh Ibnu Hibban)
So kalau korang perasan yg gaya bertudung korang bukan seperti musliim , tukar lah ye ? lagi satu , memang sedih bila tengok orang pakai tudung pendek  yg membolehkan tengkuk & dada dilihat. Apa salahnya kalau kita melabuhkan tudung ? Malu untuk digelar ustazah ? Lebih baik digelar ustazah daripada dicakap bukan-bukan kelak .  Fikir-fikirkan lah :)

# Ada silap dan salah tolong perbetulkan . 

Domain Giveaway by TEDDY

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ ♥
Sebenarnya dah lama mengidam nak tukar domain . Dah pernah dah mintak nums akaun pembikin domain tu tapi miraa lupa nak bank in then last-last tak jadi . Subuh-subuh lepas solat miraa buka lappy teros nampak post menarik gile tu ! HAHA free domain ? siapa yg tak nak ? Tapi ini sekadar mencuba nasib mana tahu dapat kan ? Okay miraa dah laksanakan syarat-syarat yg diberi , harap-harap miraa bertuah . Amin . 

Korang jangan lepaskan peluang ini . Tarikh tamat 26 Mei 2012 tapi kalau admin dia nak ubah tarikh tu pun boleh . So ada lagi peluang . Miraa tak mengharap sangat sebab once terlalu berharap kita akan cekewa sungguh-sungguh TwT tapi miraa nak jugak ! haha okay laa .. kalau nak join korang klik banner tu okay ? Ini bukti miraa dah follow , like and share;

Link Teddy dengan Sparrow berserta banner ada disidebar miraa ;) Hee ! Joms tukar-2 banner teddy ! Ini banner miraa ^w^ harap teddy sudi ambil mehehe

Friday, 18 May 2012

Mini smiles untuk Shoutbox !

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ ♥


Lama juga lah kan miraa tak kongsi blogstuff untuk korang ? :3 macam muka spongebob kat atas , kali ini miraa nak kongsi smiles yg miraa gunakan dalam shoutbox miraa . Miraa guna few sahaja sebab miraa tak rajin nak cari dan tukar yg lain . So , korang klik je kat muka-muka comel tu untuk ambil URL dia okay ?
oO:*
:P
haha^o^XD
:(>.<
comel:)^^
OoOXX
;)

Bagi yg tak tahu nak tukar smile kat dalam shoutbox dia , korang boleh intai tuto yg miraa sediakan kat sini ye ? Tuto tu akan ajar korang dari A-Z untuk tukar smiles kat dalam CBOX korang . Miraa gunakan CBOX sebab best :D Okay tata for now , nak buat req seterusnya pula ;)

Cara tukar smiles dalam CBOX !!

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ ♥


Miraa nak ajar cara korang ubah smile kat CBOX hehe , okay tayah buang masa dengan pendahuluan yg mengarut . Fes korang login kat CBOX tu .. Then dah login kan ?
Tekan Options

Second, tekan Smiles

Masukkan simbol smile :)

Paste URL smile
Senang kan ? Miraa taknak buat entri pepanjang nanti bertambah orang tak paham . So kalau berpuas hati boleh tekan like dan tinggalkan komen sekiranya ada yg anda tidak faham ;) Plus , korang boleh ambil smiles yg comel kat tab GOODIES / pun kat sini *smile like mine* okay tata for now

Party masa EXAM ?!

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ ♥


Hari ini merupakan hari paling mengecewakan apabila paper II Additional Mathematics telah saya jawap dengan sembarana haha okay cukup mengarut . Miraa malas nak double cek bila dah tulis dua kali jawapan so miraa biarkan then hantar . masa cegu Nying *cegu tusyen* tengok paper miraa good sangat . Angka 2 jadi 12 angka -1 jadi 3 bagaimanakah itu ya ? Adakah markah miraa untuk kali ini akan berbunyi ? HOHO ! kecewa sangat lol ! Takpa , miraa akan balas dendam Isnin ni dengan paper I TwT mpga-moga kali tu dapat lah jawap . Amin ..

Waktu rehat diisi dengan aktiviti makan makan :D well bawak bekal demi mendapat merit +5 so biasalah kan ? Masa pagi makan bubur ikan masin slurrrppp :d lepas tu bekal dan bergegas ke koop beli ice cream :d nyum nyum sikit je orang yg ulangkaji untuk mod math paper I haha maklum lah ABC boleh tembak-tembak . Harini semua makan ice cream . Ice cream atas usaha dan titik peluh kami semua mencantikkan kelas :D Vanilla ? Yam ? Campur ? :D

Sedar tak sedar dah tamat rehat dan cegu Ainul pula yg jaga paper kami hoho apa lagi gelak-gelak lah masa awal-awal after that semua senyap buat muka entah jawap paper . Miraa dengan penuh konfidennya menembak mana-mana jawapan disebabkan kecewa dengan paper Amath T^T tetiba ..
Cikgu Ainul: Klass . Kamu ada masa 5 minit lagi
Oh mak kau ! Tak ke terkejut beruk semua orang walhal ada lagi 30 minit ? :D semua kelam kabut buat . Btw , saya jeles cegu tu men samsung tab :D hee ! Kriiiiiiiiinggggg ! Masa menjawap tamat dan saya boleh nampak kekecewaan terukir di muka beberapa orang kawan sy bila tak sempat utk mereka menjawap . Heh thats it . Past is past lupakan XD hehe miraa ! Cukup ! pergi kau sane blaja utk next paper <3 okay gais , have a nice day :) nanti miraa buat laa req korang tu so jangan lupa  req laa bebanyak kat shout box miraa :D Assalamualaikum warrah matullahi wabarrah katuh ...

2K follower is ...

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ ♥

Sebenarnya miraa agak curiga . Follower ke 2k tu yg ID dia Cik Eyzaa Fariynaa tapi knape orang lain yg bagi no tel kat miraa ye ? Err okay bai . Malam nanti nak update pasal LOMO WAVE so tunggu ye ~ taataa

Thursday, 17 May 2012

PERHATIAN KEPADA PENAMA BERIKUT

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ ♥
Dear , 
Nurul Ain Bt Ahmad Rizam. I've lost your hand-phone number. Please text me ASAP when you sees this note. Ini berkenaan dengan LOMO tu ye . Thank you ♥

Infinite Exam Level ! Oh my gosh !

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ ♥


Today was the worst paper . Yet lagi teruk untuk nanti , PAI + ICT + PA = GILA yeahhh ~ Apa akan jadi yeah untuk next week ? Emm siapa tahu kan ? For this week semua paper level 1 dah past walaupun sedikit cekewa dengan paper Sejarah , EST dan juga Science tadi pagi .. .

Muka budak yg sedang dalam exam ? Mungkin , ini lah muka stress saya selepas paper Sejarah dan memang banyak jerawat akan timbul . Menyakitkan hati betul . Sana sini jerawat tu akan timbul .

Esok sy akan bertempur pula dengan paper Additional Mathematics II dan Modern Mathematics I . Bagi yg terpelajar memang senang nak jawap dan target A+ bukan macam saya yg sekali je PERNAH lulus . Baiklah saya nak menambah ilmu dengan menghadap TV tengok K-Drama haha baiklah saya meluat dengan segala nombor . Wish me luck  

Wednesday, 16 May 2012

Follower ke 2K . Terima kasih ! :D

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ ♥

Sudah lama tak hapdet blog dan tak sangka sudah berhabuk *fuhh fuhh* bukan disengajakan untuk tidak mengupdate tapi minggu ini dan minggu hadapan exam . Oh pendahuluan yg sungguh tidak arif . Btw masa miraa buka blog ni miraa tengok dah 2K dah jejejeje ni buktinya


Okay , miraa takboleh tengok proff dia atas sebab-sebab tertentu . Anyway thanks yaa sudi follow blog miraa . bagi menghargai jasa baik awak , nanti bagi no tel kat emel miraahussin@gmail.com hehe i got a surprise for you :) okay mulai saat ini miraa akan memperbanyakan perkongsian freebies and tutorials . So nanti kan ;) nite

Tuesday, 15 May 2012

Cara buat DERMA IKHLAS

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ ♥
Maafkan miraa atas pembikinan tutor ini yg lama sangat *ekk ayat macam pelik je* btw maafkan miraa dulu baru miraa ajar XD haha lol okay ramai yg tanya acano nak buat DERMA IKHLAS macam miraa . Apa lah sangat dengan benda tu ? cbe korang tekan :) *amaran !! yg IKHLAS je boleh tekan sekali lagii IKHLASSSS* hehe

Okay miraa mulakan ,
1. Korang bukak template korang then add gadget , tekan HTML/JavaScript . Bagi yg guna Classic korang tahu laa tu kan nak letak kat mana .
2. Copy code di bawah dengan menekan Ctrl+C

<center>
<a href="LINK" target="_blank" onclick="window.open
('LINK');window.open
('LINK');return false;"><button>DERMA IKHLAS</button></a></center>
3. Save dan preview or preview dan save

Kalau korang nak tambah lagi korang boleh copy ('LINK');window.open tu di bawah ('LINK');window.open oke ? But make sure tak melebihi 10 sebab memang sah kene maki hamun korang nanti . Kalau banyak-2 pun , duit tu tak akan masuk sebab miraa tatauu knape :D okay thats all .

Monday, 14 May 2012

Cara guna Ctrl+F dan Ctrl+C

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ ♥

Wah selama ni miraa tak tahu pun ada yg tak tahu maksud miraa dengan Ctrl+F dan Ctrl+C 0.0 okay mari miraa terangkan lagi secara terperinci *aisemen* okay korang tengok kat bawah ni ye ;)

Macam yg korang nampak kat atas tu , keyboardkan ? :D hah itu keyboard lappy miraa so apa yg miraa maksudkan dengan Ctrl+F ialah yg miraa bulatkan tu korang kena tekan serentak . So nanti kluar lah box then korang taip or paste apa yg korang nak kat sana .

Dan yg satu ni lagi sama macam Ctrl+F cuma ini kegunaannya untuk copy . So ramai yg marah kenapa tak boleh klik kanan untuk copy so miraa pun penat nak suruh tekan Ctrl+C . Agaknya tak paham kan ? Maka miraa dah bulatkan merah apa yg korang perlu tekan . Kat keyboard semua ada so jangan risau XD

Harap tuto ini berguna kepada mereka yg baru memulakan dunia blogging . Sekian dan terima kasih ;)

Saturday, 12 May 2012

Markah teruk setiap exam sebab ..

Asssalamualaikum ♥
*kesalahan ejaan pada gambar*

Bermula 14th May ak akan menduduki exam pertengahan tahun. Jangan hairan kalau markah exam ak kali ini merosot sejauh-jauhnya. Ak tahu ak boleh jawap semua soalan. Ak yakin ak boleh dapat A. Tapi kalau hari-hari sebelum itu ak stress semua tu hilang.. HILANG AKU KATA MAKA HILANG LAH !!!

Kalau awal-awal lagi disumpah, buat apa lagi nak berusaha bertungkuslumus blaja tengok buku. Dah memang sah kena sumpah gagal memang lah gagal. Tak boleh ke tiap kali nak exam jangan bagi aku stress ? Tak boleh ke tiap kali exam bagi ak ruang untuk bernafas sikit ? Ak berkurung dalam bilik bukan online 24 jam. Kalau ya pun hanya online pada laptop. Ak tahu blajar juga. Ak bukan jenis yg meminta pujian "wah rajin dia blajar" aku bukan mcm tu. Ak suka blajar senyap-senyap..

Masa tuition add math tadi sumpah aku rasa sronok sangat. Alhamdulillah aku boleh jawap soklan yg cegu bagi. Mmg masin la mulut aku :') Ak boleh agak apa yg blaku nanti. Ak happy sangat tadi , sampai rumah je dah sial. sampai rumah 4PM++ dengan perut yg kosong .. masuk bilik bukak tudung , masak megy dan baru je duduk kat meja makan dah kene tiaw ... belum sempat nak makan sesuap ..ok fine until now aku belum ada makan good la kan ? pening T^T malam ni tak pergi class sebab takde org nak hantar .. mcmcm alasan n aku pun dah malas nak blajar .. Exam midyear dah macam ni, apa jadi kalau SPM nanti? staight E ? Nauzubillah ..

Nak luah kat sapa semua ni ? entah .. lebih baik pendam dalam hati .. ak tak akan buat CMB kalau ak mampu tahan beban tu .. tp tadi trice CMB d buat dgn harapan trsangkut lah satu.. kecewa , hampa , hancur . itu ak rse :') ak tatau nak kte ap dah .. mmg susah nak bahagia kan ? mmg susah nak cari org yg dgr rintihan hati ini .. ahaa dah dah aku tahu kau nak muntah .. bai