Saturday, 30 June 2012

Al-Fatihah

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ ♥


Pada minggu lepas , sorang rakan sekelas miraa ada menceritakan mengenai Yasmin J . Miraa pk siapa , rupanya seorang blogger yg kebetulan seumur dengan miraa juga :'C Miraa baru buat research pasal dia harini walhal arwah meninggal pada awal Jun lalu . Satu persatu blog miraa baca mengenai arwah Yasmin J atau nama sebenarnya Yasmin Johan Eusoffe . Antara blog yg miraa baca ialah TILL THE END dan blog arwah sendiri . Sebelum arwah meninggal , dia ada bermimpi dan memang mimpi tu sangat mengerikan *bagi miraa* miraa taknak copy post arwah , so korang baca kat blog arwah sendiri .

Holga 135BC for sale

Ini merupakan gambar Holga 135BC . Lebih banyak gambar korang boleh tengok kat page miraa .

 

 

Kalau tadi korang tengok design kamera , now korang tengok hasil gambar yg boleh korang dapatdaripada Holga 135BC ini .




Lebih banyak design kamera ni korang boleh terus ke page miraa . Kalau ada sebarang pertanyaan korang boleh emel kan ke miraahussin@gmail.com atau menghantar message fb ke Miraa Hussin .

Holga 120 for sale

Miraa dah mula mengambil tempahan untuk berbagai jenis kamera . Kali ini miraa nak me-review mengenai Holga 120 . Korang boleh scroll bawah untuk tengok design yg korang boleh tempah .

  
  

Ada banyak lagi design kamera Holga 120 ni boleh korang tengok kat page miraa . Harga untuk kamera ni dah miraa letak kat setiap gambar dalam page tu . Korang nak tengok hasil kamera ni ? scroll down ;)

Using: Fujichrome Tungsten t64

Using: Fuji Velvia

Using: Fuji Superia

Kalau nak beli jangan segan silu untuk message miraa di miraahussin@gmail.com atau terus ke page miraa hussin's blog

Thursday, 28 June 2012

Wednesday, 27 June 2012

Review: Superheadz UWS [ LOMOGRAPHY ]


Comel gila right ? okay , miraa ada membuat tempahan untuk kamera ini and fyi ini merupakan salah satu keluaran Lomo . Lomo yg miraa jual tu bukan Lomo asli and its a toycamera . Jangan anggap mudah mengenai camera tu sebab its still a camera . Boleh snap gambar ;) Ok baiklah jom tengok serba sedikit mengenai Superheadz UWS ni

Cheese Cupcakes dalam kurungan Kapkek Keju !

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ ♥


Harini miraa nak bagi sikit tutorials on how to make kapkek keju ^w^ miraa dah cuba dan memang super simple dan senang . Here are some ingredients you need to prepare ;

Tuesday, 26 June 2012

Free fondant cupcakes !

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ ♥


Mesti korang terpikat akan cupcakes yg kat atas ni kan ? Utk pengetahuan korang , Pretty Cupcakes akan membuat giveaway Lomo beserta top up dan juga cupcakes yg super delicious dan comel ! korang jangan lupa untuk pergi ke laman [ ini ] utk mengetahui cara memenangi cupcake fondant . hehe ! miraa nak sangat cupcakes yg akak tu buat . miraa salu intai semua comel-comel jangan lupa ya ? -> klik sini more pictoputo of cupcakes ? jom tengok..

Friday, 22 June 2012

Testimonial: Lomo camera [ Waterproof ]

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ ♥

[ Yellow Lomo Camera ]

Mesti ramai yg dah terima bungkusan korang kan ? Err maksud miraa , yg ada order Lomo :p Lomo miraa dan kawan-kawan miraa pun dah sampai . Dan miraa memang teruja sangat sampai memacam perkataan mengarut miraa cipta masa kat post office . Dan tadi miraa post cucpcakes untuk big bos miraa xD ahai rasa tak sabar kena kritik tak sedap . Well .....

Enjoy studying or stu-DYING ? ;D

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ ♥

Macamana dengan keputusan pertengahan tahun korang ? Okay tak ? rasanya ramai yg dah tahu tentang result miraa . Kalau tak tahu , korang boleh tengok kat sini dan sini pula untuk korang yg ambil SPM tahun ni . Hah , kalau korang nak tahu , miraa ada peningkatan sikit lepas tengok channel ni . Miraa salu tengok subjek yg miraa suka ja :p haha sebab tu lah ada penurunan markah bagi subjek yg lain . Channel ni mmg sangat membantu korang untuk buat ulangkaji kalau dah malas sangat tengok buku :p okai lah . TTFN Assalamualaikum

Wednesday, 20 June 2012

25th May Lomo batch DELIVERED !

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ ♥

Miraa meminta maaf kepada  penama-penama berikut atas kelewatan lomo camera sampai . Ini adalah disebabkan oleh ketidak cekapan miraa sendiri menyelesaikan pembayaran kepada dealer lomo tersebut . Pada 25 Mei yg lalu , tempahan telah ditutup namun lomo belum ditempah disebabkan ada sedikit masalah daripada supplier lomo tersebut . Oleh yg demikian tempahan lomo ditunda lagi seminggu . Dan ...

Monday, 18 June 2012

Maksud gelak ketawa saya ketika di sekolah ...

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ ♥
Datang awal ke sekolah terus ke koperasi beli bubur . Makan separuh sebelum perhimpunan di dalam dewan bermula . ustz memberi ucapan selamat hari bapa seterusnya guru-guru lain menyampaikan dan di akhiri dengan ucapan pengetua serta nyanyian lagu sekolah . Tibanya di dalam kelas .. .

Saturday, 16 June 2012

Header kucing by Miraa Hussin

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ ♥

Miraa Hussin ♥
Baik lah , lama dah tak bagi freebies dan maaf ya sebab miraa busy and tak dapat jawap semua soalan korang dalam masa yg singkat . Ada orang yg berminat dengan header kucing kat blog kedua miraa [ ehem ] so kepada yg berminat tu miraa nak bagi ;) Korang boleh tekan untuk ambil URL ya ...

Nokia Lumia 900 !!!!

Cyan front Cyan side right Cyan front Cyan side right Cyan front

Meet the latest member of the Nokia Lumia family. The new NokiaLumia900 is the slimmest yet but still as powerful as ever! Get yourself connected with your friends and family easily with the #NokiaLumia900! The new #NokiaLumia900 is fast, has huge internal storage & an 8MP main camera all in a super slim frame!  Are you a Windows Phone fan? You’ve gotta get a #NokiaLumia900 for yourself now! 

Friday, 15 June 2012

Apam polkadot !

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ ♥


Hah ! Selamat petang semua ! Mulai bulan ini miraa akan sibuk dengan kelas tutorial , tambahan dan tusyen . So kalau miraa tidak membalas kunjungan korang harap maahaap . Lagi pun miraa tengah siapkan blog seseorang :) Dan tadi miraa terkejut sangat sebab ... 

Thursday, 14 June 2012

12 06 12 #belated post

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ ♥


Enam kali dua bahagi dan seterusnya darab dua semula . Yey ! Harini tak brape nak best sebab markah prinsip perakaunan dah kena bagi . miraa dapat 40% je . kewl memang nak nahas nanti kena bunuh oleh my umi . tapi tak pernah sebenarnya dapat markah macam tu masa exam pertengahan tahun ni . selalunya dapat 20-30% untuk exam awal tahun dan pertengahan tahun . bukan nak bangga dengan markah siput tu , tapi saya bangga sebab saya tidak ada meniru C: Seterusnya kami dapat paper akaun ... 

Contest Blog Paling Comel dan Awesome by Hafizatul Asyrin

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ ♥


Tak sedar yg minggu ni dah nak habis . Isk isk isk . Cepatnya masa berlalu . Well pagi buta ni miraa nak join contest blog paling comel dan awesome . Comel ke blog miraa ? Hehe ! Okay jom tengok ni ...

Wednesday, 13 June 2012

Simple GA ! Pastikan anda join ! 2 Syarat sahaja !

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ ♥

Korang mesti berminat dengan GA ni . Ada dua sahaja syarat untuk memenangi sebuah camera Lomo dan juga topup . Korang mungkin tak akan percaya tapi percayalah . Antara syarat yg terukir ialah ...

Monday, 11 June 2012

Tudung, inner ninja dan shawl murah ?

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ ♥


Bertemu lagi kita ya sidang hadirin sekalian :D miraa harap korang semua sihat-sihat sahaja harini . miraa dah terlebih sihat dah dan perut semakin bulat akibat makan XD banyak sangat yg miraa makan masa cuti dan 5 kilo dah naik berat miraa . wew ! kene diet ni . btw lupakan perenggan pertama yg mengarut ni dan baca perenggan yg seterusnya :p

Sunday, 10 June 2012

Baju kurung Pahang polkadot ♥

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ ♥

Hah ! Comel tak baju kurung yg ada kat atas ni ? Hehe ! Miraa ada mengambil tempahan untuk baju kurung ni . Kalau korang nak tengok lebih jelas korang boleh tengok kat fisbuk miraa okay ? Okay miraa nak review sikit pasal baju kurung ni ... 

School Holiday GiveAway!!

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ ♥

Korang nak lomo tak ? haha siapa yg taknak bila kena offer . Well banyak yg buat GA dan bagi lomo . Kali ni miraa nak korang try tengok ga akak puteri kat sini ya . Kalau orang slalu buat syarat follow-follow , ga yg akak ni buat takde pun follow. it only needs your vote and like. thats all . Kalau korang still tapcya korang boleh try tengok kat sini . Mulai minggu ni miraa akn mula blaaja mengundi . muehehe ! harap macik kedai topap tu tak kisah nanti miraa borong topap dia. Gais ! miraa tak tahu acano nak taip entry pasal ga tu kalau korang nak korang try pegi blog akak tu ye ? Tekan sini

Tuesday, 5 June 2012

Header pelajar muslimah by Miraa Hussin

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ ♥

Dah lama tak kasi freebies header . Bukan taknak kasi tapi miraa bebetul takdo idea nak buat header freebies jenis yg macamana .. Mujurlah saya bertukar kepada DAIA ! haha mengarut . Nasib baiklah ada yg mention nak kan freebies header muslimah . So miraa buat lah ala-ala macam header blog miraa yg ada mustached coffee mug . Ayat plak miraa tatau nak letak apa so miraa buat je yg macam kat blog akak Lyssa Faizureen dulu . Klik untuk ambil URL header yg korang sukaa ya .. .

Small / tiny cute polkadots backgrounds

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ ♥

Harini miraa takde buat apa-apa dan mmg bebetul rasa bosan . So miraa buka lappy and decide nak bagi freebies . Fyi ini bg yg pernah miraa pakai dan tengah miraa pakai *in some place* hihi ! Click utk ambil URL atau save .

   
   

Kalau korang guna jangan lupa tinggalkan komen ya ? -Creds:Drikotti-

Topup Giveaway by Nabeel Fikree

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ ♥


Harini berpeluang lagi skali untuk join giveaway yg sedang malambak kat dashboard miraa . miraa nak jugak skali skala penuhkan dashboard followers miraa dengan entri ga :D korang jangan lupa ya untuk klik banner kalau nak join . Kalau taknak join korang mesti nak join jugak tuh kalau korang tengok hadiah ohsem ga ni . 

Segmen: Trademark Blog Saya

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ ♥


Kalau korang ingat lagi header miraa yg lalu ada tulis ;
"Bila perut saya kenyang , hati saya senang"
Itu sebenarnya trademark miraa *konon lah* tapi kali ini korang takde nampak kan  ayat tu kat memana ? Miraa sedang mencari idea dan ruang utk bagitau semua tu dan nampak pulak segmen ni ^w^ maka miraa buat keputusan untuk menamakan blog miraa dan juga trademark miraa yg baru . So kali ini blog miraa bertemakan garden dan mustache yg berwarna pinks dan juga choco . Bila choco dan pinks bergabung , miraa akan terfikir ice-cream :d so miraa nak bagi nama blog miraa Le Coco Berry ; dengan tagline , 
"Bahagiaku bersama bintangku"
Apa kena  mengena dengan bintang ? Bintang ke binatang ? Takde pun stars kat blog miraa ? Hehe bintang tu snanye ada maksud yg tersendiri bagi miraa since 2010 lalu . Apa ? Biarlah rahsia :p okay lah nanti panjang-panjang entri ni termengarut bebukan pula . Assalamualaikum !

CONTEST APAKAH? : TEKA DUIT TABUNG

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ ♥



Ngahaha miraa kene tag so miraa join lah ye ;) Btw miraa dah zoo-zoom tengok dan kiraa duit ni XD wow gila rajin haha miraa nak tag Hilmi Razali ! Btw ni jawapan miraa ;

(RM1x16 keping)+(RM5x4 keping)+(RM10x4 keping)= RM76 / 24 keping
Hint = 1498
1498 - 24 = 1474
Solve into three significant figure

HAHAHA ! nak guna formula apa ni ? Silinder ? Segi tiga ? haha miraa dah tengok kat mangkuk tadi dah rasanya RM147.40 haha miraa kalau boleh nak jugak panggil Doraemon bagi gambar tu jadi betui tapi apakan daya . haha korang ! join laa reramai tau ! 

Contest Blog Super Kawai by Bubu

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ ♥



Tak sangka miraa habiskan masa lebih sejam denga lagu kat blog Bubu XD !! *ini syes bukan tipu* hoho mula-mula dalam hati "eh apo bunyi ni?" tetibe siap pasang headphone denga :D lepaih tu terus download lagu tu haha . Tamat .
Sekali lagi miraa dah buat entri dengan pendahuluan yg agak mengarut . Btw sebelum mula apa-apa , miraa nak jemput Yuyui , Kiki dan Mizz Ninie untuk join contest ni ;) Syarat senang , tak banyak sponsor dan yg palinng penting hadiah sungguh dan cukup menawan mata miraa $w$ haha nampak sangat kau mata duitan miraa ! Btw miraa rasa bukan ada peluan pun sebab macam yg miraa bgtau kat korang , blog miraa semakin berat macam miraa :D well im off balancing my blogs diet . haha join tau !