Monday, 31 December 2012

Penutup tahun 2012

Assalamualaikum . Well this might be the last of my entry post for 2012 . Wihuuu ! Tomorrow's gonna be a new year . We'll say good bye to 2012 and hello to 2013 . Another new year for me and my future husband Mr. ZNZ woo hoo ! dah masuk tahun ke 3 miraa dan zae sambut new year brsame hehe lg 4 bulan hubungan kitorang masuk 3 tahun ... yey ! and 4 days ago was his birthday but I didn't get any presents for him  mesti dia sedih . Grr jahat betul miraa ni  Actually masa jenjalan kat Paksun , nak belikan dia BUM's tee . But masa tu we're in rush tak sempat pun nak pilih-pilih baju untuk dia . Well harap-harap kene terima lah keje this week kat kedai tu ehehe . Boleh buad duit lagi 

At 2.30PM tadi miraa dengan mom g kinik and timbang berat for 2012 ni haha punye la terkejut bila tengok berat miraa sangat-sangat berat . In Chinese it's "pa" hahaha wow aku berat aku berat !  ni memang seriously kene bersenam dan kurangkan makan makanan seperti KFC dan AYAM huaaaa (!) Entry miraa lepas-lepas mengenai azam tahun baru kan . HOHO moga-moga dapat miraa realisasikan azam tu sepenuh-penuhnya . Ubat dah beli ni . Tinggal lagii nak kurangkan dan adjust semua pemakananhaha . Abang Z jangan marah ea ~ Your sayang ni nak kuruskan badan bagi macam biola 

# actually batt lappy dah habis mse nak tekan post haha nasib baik ada blogger apps kat s3 ni :3

Miraa Hussin's blog partnership search

Hello hello . I bought this Samsung Galaxy S3 clone using my own money . Interesting enough ? Im finding business partner for my blog shop . 

What you need to know ;
1. I don't post the item . Supplier post it.
2. No refund for any item in MHB once been payed.
3. All payment must be transferred to my banking account which is MAYBANK and BSN
4. Profit will be divided equally at the end of month.
5. You need to have WhatsApp account so we can chat every time there's a new order.
6. You'll be the second admin to MHB page .
7. No cheating . No stealing . And when you do that we'll make a police report . Dare ?
8. Targeted to those who are in the waiting line *mereka yg tamat SPM* sebab ada masa utk bkk dan monitor mhb .
9. Tidak ada kena mengena dengan mana-mana syarikat mahupun blogshop dan online shop yg lain

How to apply ;
1. Simply text me at 017-817-4610 via WhatsApp .
2. Give in your ; Full name , IC number , HP number , Address and Email .

I'll inform you via email if you're picked . Thank you .

Sunday, 30 December 2012

Saturday, 29 December 2012

Varsity Jacket ready stock

Photo: Ready stock . Normal price RM69.90
RM80 including shipping . (RM65 without postage)
Size M (40) White and black . Hooded . 1 pcs only <3
*The only difference is the A's is in white*
COD only at Papar Sabah . Want it ? Text me @ 0178174610 .
Ready stock . Normal price RM69.90
RM80 including shipping . (RM65 without postage)
Size M (40) White and black . Hooded . 1 pcs only <3
*The only difference is the A's is in white*
COD only at Papar Sabah . Want it ? Text me @ 0178174610 .

Thursday, 27 December 2012

Miraa Hussin: Blogger muda berpandangan jauh


Peh ! Tajuk entry bukan main lagi menyengat mata korang xD wohoho ! Oh sebelum tu, Assalamualaikum :3 hehek . Finally after about two or three years I've been blogging wif blogger.com , my site akhirnya keluar kat magooozine ! Hoho thanks Yezz! <3 sayaaaaaaaaaang Yezz! :p Actually kan crite nak beli mag ni macam akak Lyssa gak xD betul-betul tinggal seketul majalah ni kat kedai tu masa miraa pergi beli . Lepas beli tu terus senyum-senyum kambing sambil loncat-loncat pulang semula ke tempat meniaga durian dan senyum selebar-lebar ala bila tengok ada muka miraa agaga
Kay over exited :O banyak benda yg diulas oleh Yezz! about my blog . Dan dan dan ada jugak diulas pasal online shop miraa :3 thanks Yezz! nahaha bertambah banyak lah jualan miraa ni hehek amin-amin . Sempat agi Anis (budak sebelah) kata "Pa tengok dia masuk majalah" haha dan ayah dia un kata "Memang lah sebab dia comel . Kalau kau comel kau pun bulih masuk" haha nak pecah perut denga orang kata aku comel . Oh gosh .. Hee okay now busy again . Maklum lah hari Khamis <3 hehe . Thanks for all your supports guys <3

Wednesday, 26 December 2012

Miraa Hussin's blog @ Yezz! on January 2013

Hehe akhirnya blog miraa ada keluar kat majalah . Permulaan tahun 2013 yg baik . Pada peminat Yezz! mesty korang dah baca tentang blog miraa kan ? Hehe dan pada yg kedekud nak beli tu korang boleh tengok dan baca kat sini . Hehe tapi korang zoom-zoom sendiri ea ? Hehek . Terima kasih atas segala sokongan para follower :3 kalau korang nak membaca dengan lebih berkualiti tinggi korang kena beli lah majalah Yezz! kat kedai buku yg berdekatan haha .
Tekan sini untuk membaca dengan lebih jelas .

Kunin bulat comel

Assalamualaikum ^^ hoho akhirnya header blog miraa dah berubah alek . Sebelum ni guna emter :p hehek and sebelum tu lagi guna couple doodles . But miraa silap sket :p hehek . Fyi doodles ni miraa tempah ye :) Price for this cute couple doodle're RM20 . Ngohoho ! So jangan suka hati suka badan pegi copy paste . HARAM ! Tak halal blog tu xD adoi jahat nya mulut . Hik hik hik . Actually nak buad baju kunin sebab me and me buah hati tu ada T kunin . But kitorang bukan guna as DP pun . So cukup laa kot guna kat Doodle . Hehek cuba tengok kat sini . Sama tak muka miraa dengan doodle tu ? xD yg boy tu pulak ikut sikit2 muka bf miraa haha tapi doodle ni agi comel xp !

Hee~ Kay nak kerje kumpul duit nak beli kan buah hati miraa hadiah :3 esok bepday dia .. Yey ! Dah masuk 18 dah diaa haha . #Jarang update

Sunday, 23 December 2012

Ish nakal!

Weee it's  10PM and Im still awake :3 hoho ni sebab nak tunggu buah hati pulang x3 jahat dy tgalkan miraa TwT haha gurau gurau ... takpe, dia kua g men badminton bukan melumba moto x) hihi ... senang nak pikat hati dia.  Cmne?  Ngee miraa pun tatau ..miraa j kut tau buad xD! Awal-awal asyik gaduh, last-last berbaik semula ...

Wee again ... harap-harap dia pulang awal sikid. Tadi festaim ankat cll dy mse umi ada kat sblh x3!!! Takut-takut nak angkat ...ahaa ini post dah serupa rojak. Mana mula mana akhir pun tatau ... in a couple of hours its our monthineversary :*!  Dah 2 tahun 8 bulan hubungan kitorang x') semoga hubungan ni berkekalan selamanya <3 ngee da da da babai ...

* update entry ini kerana terlalu gembira di dalam hati *

Saturday, 22 December 2012

Friday, 21 December 2012

Saya blogger pemes ? Oh gosh AHAHA

 

 


Ngaaaa geli hati den . Haha kay kay miraa nampak macam sakai je skg . Hoho . Btw follow me Instagram @miraahussin24 . WhatsApp ? Nah nah amek ... 014-202-6589 . Hik hik hik hik . Have a nice day ....

Wednesday, 19 December 2012

Samsung Galaxy S3 Dandelion

After about two weeks helping me mom selling those king of all fruit . Aiceh ! HAHA geli pulak . Well korang pun tahu after tamat je exam SPM haritu miraa terus ikut menjual :p hah ini lah hasil miraa berpanas kat kem menjual segala buah raja ini iaitu Durian . A bit sedih lah cause nak kaler putih dapat yg ini :) but still cool . Hoho . Next up ! Nak kumpul duit nak beli ...emmm masih berfikir lagi haha . Nak beli tiket kot :3 heee kay nak buad duit lagi haha babai ! Dan dan dan result PMR kuar harini kan ? Amacam :p Adik miraa dah kalah kan miraa wo . Dia ada A haha TwT kbai

Monday, 17 December 2012

Patient grasshopper


Another two or three days this baby gonna be mine . Hehey ! Duit sendiri okay ==
Hahaaaaaa i-pong terpaksa dilepaskan untuk ini . kui kui kui .
#Working

Sunday, 16 December 2012

Drop-shipping Agents

 Apa itu Drop-shipping 
Dropship juga dikenali sebagai menjual semula
yang bermaksud, anda mengambil produk kami, anda promosikan sendiri
dan mendapatkan keuntungan dari ia! ia mudah bukan?

 Harga dropship 
dropship senarai harga akan dihantar ke email anda
sekali permohonan ejen anda adalah lengkap
anda hendaklah mengikuti senarai harga dan mengisi borang 
pesanan ejen untuk menempah

Saturday, 15 December 2012

Kepenatan

Enough for a day . Oh wait . Everyday penat . Koh koh koh . 
Cari duit punya pasal ^^ Kaybaii

Thursday, 13 December 2012

First Giveaway Who Is My Bestfriend by Najihah & Sarah

Click to join

Harini nak join satu giveaway from belog kawaii-kawaii :3 fyi ni kali pertama join ga or contest since beberapa lama menyepi . Hik hok ! Maklumlah malas yg berganda =oo= Miraa dah follow like dan click everything . So its time for me to put some pictures ! 


Gambar ni diambil masa last paper SPM12 :O ! Hoho masing-masing nanak kuar kat pagar scola . Hihihi . From left to right , Fara , Aniesz Neney , Ain, Bibie and opkos me ! :p


Ngehehe ini dia si bestie saya :) Najihah Kassim ! Hoho kami ke perpustakaan untuk berputograpi :D Well its our final year at SMKMP :'C ! Sedih rasanya .


Akhir sekali our latest trip . Aisemen Haha . masa ni kat Beaufort ;) Jenjalan makan angin . Konon lah . Haha .
 So I guess that's all phuto wip me buddyz ;) Hehek harap menang la kuttt . Ada sling bag tu .. Hee ! Jangan lupa klik banner tu kalau nak join . Kay adioss :* Btw saya tag YuYui dan juga Abby !

Wednesday, 12 December 2012

Follower's gadget








Ramai yg tanya tentang follower gadgets ni :) Actually for pengguna Layout Design / Simple template korang boleh add gadget tu . For classic template takdapat dah . Well tatau lah kalau ada alternative way cause yg cara miraa tu dah tak boleh guna dah dan yg code miraa ni miraa simpan sejak awal . Kalau nak tukar2 ID miraa bukan tahu pun hohoho ! So now get it sayang-sayang sekalian ? :) kay my work here is done ..

Monday, 10 December 2012

Jana pendapatan sebanyak RM90 sehari ! #sayelettew


Fulamak ! Best siot ! Ngahaaa anda mungkin akan terus membaca entry ini kerana anda terpikat dengan tajuk tersebut . Am I right ? :p haha ini bukan cobaan . ini betul betul betul XD ! Kay first of all nak cakap thank you mommy , thank you daddy :p

My Sunday is filed wif busy-ness business . Bangun se-awal jam 6.30 pagi bersiap sedia nak bertolak . pergi mane ? opkos lah menjual ngahaha ~ pagi tadi a bit hujan dan terpaksa korbankan muka comel ni *puih lah!* untuk merentasi sungai aiceh ! melampau-lampau :D actually lalu jalan raya ja tanpa paying dan straight pergi kedai utk beli klip . then susun sume D-d-durian kat kem .

Banyaaaak tauuu durian yg dah dalam pek . kat sini panggil “tapau” dan yg paling best semua RM5 . orang yg paling untung ialah orang yg dapat Durian paling banyak dalam tu . macam gunung je mom simpan . from 11AM to 4.30PM mom punye keje menapaaauu syak haha dan miraa suka orang beli banyak-banyak :3 last tapau kene jual RM5 for two pieces keh3 . dah nak pulang and at 5.30PM sampai lah kat rumah ..

After makan , mandi dan rehat2 , mom and dad kira duit . uishh banyak jugak rupanya :D modal sebanyak RM***.00 digunakan dan untung pula 2/3 daripada modal tu . fuhhh siuk eh ! Haha dan masa awal 1-2PM tu dad ada bg RM50 for tomorrows pocket money $u$ !! hehek then masa kira2 duit tadip mom bagi RM20 . Patuw lupa masa kat kedai dad ada lagi bagi duit utk beli itu ini . baki miraa punye dan jadilah RM91.10 haha yay best !

As a conclusion , lebih seronok bila bekerja dengan family sendiri . haha ! so esok miraa habiskan duit , the next day pula miraa buad duit lagi semula :D jangan marah-marah bah kawan . saya tau kau jelos . haha mari lah ikut saya jual itu durian . hahahaha nah kau kuar sabah 

Sunday, 9 December 2012

Kami burung hantu #zaenuramira



Assalamualaikum .. hey hey hey :p korang .. cuti ada lagi dalam 23 hari . korang buad apa ? haha miraa cuti manyaaaaaak panjaaaaang xD ! But cuti si dia ada seminggu sahaja lagi T^T kesian dia .. hehe :* harap-harap dia rajin laja :3 boleh tanggung kluarga nanti dah kawen xD ! alahai miang betul ..

Bila seseorang tidur di siang hari dan berjaga di malam hari memang akan di gelar “burung  hantu” . okay more to him :p tapi apa kurangnya dengan miraa .. macam aneh ja tetiba jadi macam ni x3 selalunya orang akan msg di siang hari but kitorang macam burung hantu mula text waktu senja dan calling waktu malam . malam ? aha more to “mornite” . start at 12++ dan selalunya akan membiarkan telefon di dalam talian sehingga 2-3AM+ woaa :O!! hebat kan kitorang jadi owl ? :3 comel-comel owl ni . gebu-gebu haha ~ Sejak dua menjak ni makin dalam perasaan ni kat dia x3 orang nak bersenget mulut tentang kami biar lah :] buad apa pk tentang ap yg orang lain pk ? tak perlu nak fikir bebukan ~ takde buad bende yg bebukan pun :O !!! hee mesty korang pk that banyak cdt kitorang .. act kalau pk camtu pun bagus gak xD amin kan skali hehek ~ untung skg ni ada 131 ;) boleh call dalam sejam for only RM1 … hee 3600 seconds really means much for me :p

Benda paling miraa takut is that hubungan ni akan hilang :’3 some couples only think about short time blablabla .. but kitorang tanak hubungan ni jadi sekadar hubungan “cinta monyet” . hey fyi me and him human ==’ hihi kalau boleh nak sampai ke jinjang pelamin ! X3 !!! Kalau dia jodoh miraa , alangkah gumbiranyaaa ~ aduihhh x’D ngalir ai mate .. haha :’) bee , bby syg bee :p ekh kau geli ? apa ku kisah haha X’D some people said that sebelum kita jumpa org yg bbtl sygkan kte , kte akan jumpa ngan orng yg paling tagune haha XD !!!!!!!!!!!! okay sampai sini sahaja.. kang mencarut aku haha

Thursday, 6 December 2012

Pemenang Pink and Blue Photo Contest


Assalamualaikum dan salam sejahtera . okay first of all miraa nak minx maaf cause umum lambat . yg kedua miraa minx maaf miraa tukar hadiah . miraa jugak minx maaf sebab miraa akan ambil masa yg lama utk hantar hadiah . dan yg keempat miraa minx maaf miraa pilih pemenang mengikut like dan ketepikan katagori lelaki dan perempuan . ramai yg kata tak adil sebab orang dah berusaha dapatkan like but then tak menang pun . “so what aku yg anjur contest ada tak puas hati?” aha tiru2 ayat from kumpulan Balas je tuu ~

Well like I said I ikut jumlah dan kiraan undian yg SAH !!! Tak dinafikan LIKE kat page miraa dah meningkat dan miraa berterima kasih kat korang semua atas kerjasama korang untuk ikut syarat tu . so nak tahu pemenangnya kan ? haha ada jugak kene pelempang nihh ..

Treng deng deng deng deng !
*drum roll*
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Pemenangnya adalah …
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Sikiiiiiiiiiiiiittttttttt lagi :D
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Almost there xD haha
Gurau gurau :3

 Hadiah utama: 
Tempat pertama = Tan Bee Lian (2362 likes)
Samsung phone
1 year membership @ Miraa Hussin’s blog

Tempat kedua = Wan Mohd Zafuan (2158 likes)
i-Phone 4
1 year membership @ Miraa Hussin’s blog

Tempat ketiga = Nadratul Syazwana (1888 likes)
MP3
1 year membership @ Miraa Hussin’s blog

* * *

Tempat keempat = Aida Syahirah (918 likes)
Mustache necklace
1 year membership @ Miraa Hussin’s blog

Tempat kelima = Nur Fatihah Husna (751 likes)
Owl necklace
1 year membership @ Miraa Hussin’s blog

Tempat keenam = Wan Nurul Aniza (704 likes)
Peacock necklace
1 year membership @ Miraa Hussin’s blog

Tempat ketujuh = Alya Najwa (540 likes)
Mustache ring
1 year membership @ Miraa Hussin’s blog

Tempat kelapan = Faranatasya Razali (494 likes)
Owl ring
1 year membership @ Miraa Hussin’s blog

Tempat kesembilan = Aziraini (492 likes)
Ruby big red ring
1 year membership @ Miraa Hussin’s blog

Tempat kesepuluh = Hana Hanim (417 likes)
Leopard earring
1 year membership @ Miraa Hussin’s blog

Saguhati ;
1/2 year membership @ Miraa Hussin’s blog
For
335 likes - Fareeda Faris
295 likes - Zatiey Ismail
263 likes - Normah binti Tuah
223 likes - Syazana Najwa
212 likes - Alya Maisarah bt. Noor Hisham


Tahniah miraa ucapkan kepada pemenang-pemenang . Para pemenang tempat pertama hingga kesepuluh  sila hantar maklumat korang kat emel miraa dengan subjek “1-10 winners” ke miraahussin@gmail.com .
Nama contestant : *nama korang kat list pemenang ni*Nama penuh :
No telefon :
Alamat rumah :
Hadiah :

Pemenang saguhati pula sila hantar maklumat korang melalui message ke http://fb.me/miraahussin .
Nama contestant : *nama korang kat list pemenang ni*Nama penuh :
No telefon :
Hadiah :

Peserta wajib menghantar maklumat korang semua skali sebelum 7hb Dis 2012 ini . sebarang emel/msg selepas tarikh itu tidak akan dilayan . harap korang bagi kerjasama dan jangan kata miraa ni kejam :) penganjur lain suruh redeem hadiah dalam beberapa jam je ^_^ okay I think my work here is done . dan jangan risau ! album contest tu miraa dah delete takut korang kata miraa guna gambar korang untuk tujuan lain pula . sekali lagi tahniah kepada pemenang dan terima kasih kerana memberi kerjasama dalam menjayakan contest ini :) @MiraaHussin

Tuesday, 4 December 2012

Cara CASHOUT earning from Churp-Churp

Assalamualaikum . Harini miraa nak ajar korang cara untuk cashout earning churp-churp korang dan kepada yg belum tahu apa itu churp2 jangan segan2 tengok kat sini dan daftar ^^  okay jom mula .

1. Login masuk ke account churp-churp korang
2. Tekan arrow down button kat tepi browser korang dan tekan Manage Account . Macam kat bawah ni
3. Korang akan masuk ke dalam page ni dan korang nampak tak perkataan Cashout Now? Kalau korang tak nampak maybe korang punye duit earning belum lagi cukup :) Fyi korang kena pastikan earning korang lebih daripada RM100 .
4. Then akan keluar macam ni . Korang tekan  Confirm Cash Out .


5. Akan kuar benda ni dan korang tekan OK . Okay? XD


6. Then check status kat sini :) Ini macam .. Dan ini sebab miraa kata pastikan earning lebih daripada RM100 cause dia akan cut RM1 .


7. Korang pegi emel korang dan ini korang akan nampak :)


Okay siap! ;) Berminat ? Heheh ~ Then korang daftar lah kat sini :) Sekian .

Buat duit depan FACEBOOK & TWITTER


Photo: Okay ambil angka yg kecil , bayangkan sehari dapat RM1 dengan hanya dudo online share iklan from http://my.churpchurp.com/miraahussin/share/churpchurp-invite/ . Bayangkan kalau sebulan dapat brpa ? Bestkan ? Jom daftar kat sini  -> http://my.churpchurp.com/miraahussin/share/churpchurp-invite/ <3 Kalau suka , hit the SHARE button :) Its always free !Tahu tak yg korang tak akan rugi bila daftar kat sini . Korang boleh dapat duit sambil korang online Facebook dan juga Twitter korang . Bukan sahaja korang dapat duit , korang jugak dapat tahu latest hotstuff :) Contohnya seperti Windows 8 , Fear Factor yg akan diadakan di Sunway Pyramid this December , dan ber-macam-macam-macam lagi seperti "macam" itu . So korang apa tunggu lagi? Belum terlambat lagi untuk korang DAFTAR dan yg paling penting dan disukai oleh orang ramai ialah , ianya PERCUMA . Korang hanya perlu ke laman ini dan daftar . Isi details korang dan korang dah boleh mula untuk berkongsi link ke laman sesawang seperti fesbuk dan tuiter xD ! Mudah bukan ?

Quick tutorial ;
1. Login
2. Pilih iklan yg korang nak share dan tekan SHARE NOW
3. Boleh guna ayat korang sendiri ataupun gunakan template yg sedia ada
4. Share dan siap! :)

Earning korang akan masuk setiap kali ada rakan korang yg tekan link tersebut . Jangan terlalu mudah untuk berputus asa dan fedup sebab earning takde . FYI earning from this Churp Churp actually lambat masuk dan fyi2 , pihak Churp Churp tak akan masukkan earning daripada hasil self klik korang :) IP akan dikesan katanya . HOHOK! So thats why dorang tahu . So good luck Churping around ;)