Monday, 21 May 2018

Membawang? | Garden Amiraah

Assalamualaikum and hello to everyone (as if anyone care) lol

So mesti ada yg noticed la Miraa ni sejak dua menjak kemain rancak lagi main game Plant vs Zombie yg pernah viral masa dulu-dulu. Tapi dulu tak semua ada smart phones dan masa tu pun main kat dalam komputer je. Sekarang dah maju, kemain lagi dalam phone je pun boleh.

So where was I... Oh. So Miraa pun tak tahu lah kenap tiba-tiba terjebak lagi sekali main PvsZ tu. Version yg asli bukan yg latest tu (maybe lepas ni try tu pulak luls) okay move on. So bila fikir punya fikir, daripada cuma duk jaga Zen Garden dalam tu, why not buat real garden kennnnn? Yunomseyin?

Maka bermula lah pengembaraan Miraa dengan hashtagnya #Miawentgreen HAHAHAHA idk. Wanna do something new and something that I never got the chance to do kot. Ada chance memang ada tapi selalu berakhir dengan kegagalan. Tidak pernah nak tumbuh pun yg di tanam HAHAHAHA. But this time lain.


Bawangness!!! Okay ini first attempt la tanam bawang merah. On 8th May a day before the election day Miraa pi potong bawang and tanam (cara tanam ada di ig post) and few days after that kemain terpacak lagi daun dia tu haa. Tinggal nak chop chop and cook cook. Haha dah nama pun trial, dua ketul je pun bawang di tanam bahaha. But bangga dia tu pergh hahaha (sakai nya sis).


So nampak tak my bawangvengers terselit diam-diam je sana? Hahahha. Yg lain tu my Umi punya tanaman. Kunyit, cili padi, betik. Miraa tanam bawang je la hahaha.

But who knows maybe one day I can have my own Zen garden but in reality hahaha. Mmg angan-angan nak berhobikan berkebun ni lepas ni. Mini garden. I don't have that green finger, but I really hope that I can harvest some sayur next time instead of daun bawang hahaha. Well I guess that's all for the bebelan this time. Ttfn. xoxo.
Share:

0 comments:

Post a Comment

Terima kasih kerana sudi membaca , jangan lupa tinggalkan komen :)
Fikir semula sekiranya korang ingin meninggalkan komen lucah, ugutan, mengancam, identiti palsu, dan menyakitkan hati. Baca AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998. Oh, sebelum tu, tengok lah site awesome
ini