Wednesday, 23 January 2019

Dapur Migha: Macaroni Salad

Hi. Assalamualaikum. Just wanna put this in my blog so that if one day I forgot how to do it I can Google myself HAHAHAHA. - Resepi Makaroni Salad Mudah Simple Senang lek luuu 


Bahan-bahan yang diperlukan:
  1. Macaroni
  2. Fruit cocktails
  3. Mayonnaise 
  4. Condensed milk


Cara-cara penyediaan pula sangaaaaaaaaaat senang okay:

  1. Rebus makaroni tu sampai lembut. But I like it al dente gittuuu HAHAHA
  2. Asingkan dengan air rebusan tu then simpan dalam mangkuk
  3. Gaul dengan fruit cocktails, condensed milk & mayonis
  4. Sukatan yg logik tau jangan 1 tin habis hahah mati kita kemanisan


Bila sudah gaul sebati, salad kamurang akan kelihatan seperti ini. Uhh enak. Tapi lagi enak kalau simpan dalam peti ais bagi sejuk terus layan masa kau tengah kepanasan dek kerana pemanasan global. HAHAHA. 


P/s: Tolong jangan simpan garam masa kamu rebus makaroni tu. Bida rasa dia nanti. Sekian

Tuesday, 22 January 2019

Good bye 2018 | New status

Assalamualaikum. Fuah lama gila tak menaip dalam blog sendiri. Hampir lupa password dah account ni. Hahaha. Okay ada kelewatan banyak disitu, hampir masuk bulan Feb sudah baru sibuk menaip blog. My 2018 journey is awesome. Life, business and also marriage.. 

I'm finally married!


2 December 2018 - Tarikh akad nikah Miraa dengan pilihan hati iolls ni, Zae. Gittuww. Mesti yg follow dari dulu kenal dan muak dah lah Miraa asyik taip pasal dia dalam blog ni hahahaks. Kitorang kenal dari 2010 dan tak sangka finally disatukan pada 2018. Long distance game strong sangat. Terima kasih semua yg banyak tolong dalam majlis Miraa haritu. Family dari kedua-dua belah pihak, rakan-rakan yg hadir semua. Thank you sangat-sangat. Tidak mampu balas jasa baik kamu semua. 

Baju masa Miraa akad nikah ni dulu both jahitan makcik Miraa. Kain sahaja Miraa cari dekat Wah Yoon Textiles Putatan. Dijahit dengan penuh kasih sayang oleh makcik Miraa dalam masa 5-8 hari hehe. Lepas tu untuk photoshoot pula Miraa hire cikgu Miraa dulu masa sekolah rendah sebab Miraa suka hasil gambar-gambar yg di ambil. Boleh check ig @seventy8.studio and also his personal ig @azmiladis . Miraa ambil package shoot, edit and burn sahaja. No album sebab nanti nak pilih sendiri mana gambar yg nak cuci. Dalam beberapa hari sahaja semua softcopy dah di hantar ke Google Drive. Weee hee!

No photo description available.No photo description available.Image may contain: 1 person, smiling, standing, tree, plant and outdoorImage may contain: one or more people and people standing

Next the location. Miraa memang akan pilih homestay kitorang sendiri lah nak photoshoot heheks. Mula-mula shoot dekat area riverfront 2 yg luas dan lapang. Ada hikmahnya juga lah masa ni kitorang belum potong rumput-rumput tu. Tengok dalam gambar lawa pula hahaha. Btw smoke stick Miraa pula fully sponsored by @oldrobotvideoequipment boleh cari dekat ig.

PELAMIN ATAS RAKIT - Miraa ada cuba cari tu sebelum buat sendiri tapi sedih dengan hasilnya sebab tiada pun muncul dalam carian Google. So Miraa just buat apa yg terlintas dalam fikiran saja la utk buat versi pelamin atas rakit Miraa ni. Bukan untuk bersanding pun. Utk bergambar jaa hahaha. Gigih Miraa beli kain lycra then bunga untuk buat tau... Eheks tapi buat hiasan sahaja la. Rakit ni milik Umi Miraa then yg berdirikan kayu tu adik Miraa Khai HAHAHA. Ini sikit hasil shoot atas rakit + smoke stick. 






My bridesmaid version lain sikit sebab krew homestay kitorang ahahha. 



Well thats all from me now sebab takda idea nak bebel apa sebab semua dah tulisa dalam entry Instagram. Hahaha. ttfn. sys