Tuesday, 2 April 2019

Tutorial: WhatsApp on Web

Assalamualaikum. Sharing is caring.

Harini nak share Whatapp on web a.k.a buka Whatsapp kat komputer/laptop. Caranya mudah sahaja.

Step 1
Klik link ni nanti akan keluar lah menu dia gini.

Step 2
Buka apps Whatsapp korang kat handphone lepas tu tekan WhatsApp Web/Desktop. Nanti korang tekan Scan QR code lepas tu scan QR yg muncul kat web tadi.
Step 3
Siap login dah. Dan boleh mula chat macam biasa kat komputer/laptop.

Harap membantu. Do share this post and leave a comment down below.
Share:

2 comments:

  1. Jarang buka wassap on computer ni .tp klau tdesak boleh try

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama sis. Selalu guna masa nak transfer details customers hehe

      Delete

Terima kasih kerana sudi membaca , jangan lupa tinggalkan komen :)
Fikir semula sekiranya korang ingin meninggalkan komen lucah, ugutan, mengancam, identiti palsu, dan menyakitkan hati. Baca AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998. Oh, sebelum tu, tengok lah site awesome
ini