Saturday, 13 June 2020

FIRST TIME MAKAN BAKSO MERCUN | PETALING JAYA


Assalamualaikum. Ini first time selama 25 tahun hidup, Miraa makan BAKSO MERCUN. Selama ni makan bakso biasa ja dengan bakso beranak tu selalu nampak. Tapi rupanya bakso mercun pun ada. Haa nampak sikit sakai Miraa kan? Dulik apoh hahaha.

Miraa antara yang terawal lah kononnya dapat makan bakso mercun dari kedai Sate Minang Mak Buyuang ni. Wahh gittew! Bangga okay. Hahaha. Ni menu yg coming out soon lah kat kedai diorang. Harga sama macam bakso beranak. RM8 sebungkus. Buat masa ni tiada dine-in ya. Semua take away. Kedai diorang selalunya buka pukul 4 petang sampai 9 malam. Apa-apa perubahan korang boleh stalk dekat Facebook atau Instagram diorang. Sate Minang diorang pun sho shedap guys.


Untuk satu bungkus bakso mercun ni sangat-sangat lah berbaloi ya. Kenyang giler lepas makan. Lepas tu rasa dia tak pedas sangat. Untuk orang yang bukan makan pedas sangat, korang dah tak perlu nak tambah-tambah lagi cili-cili lain. Sebab dah cun-cun. Yang hantu cili, haa sila lah tambah bebanyak pun tak apa. Hahah. Bebola daging (bakso) tu pun bukan oksigen ya temen-temen. Tebal, dan dalamnya ada berisi daging sekali dengan sambal/cili a.k.a mercunnya. Gittew. Kalau rumah korang jauh, Miraa suggest korang panaskan dulu kuahnya. Barulah perghh berasap-asap makan. Kalau time hujan-hujan feeling berabis urang Sabah bilang. HAHAHA over naw kau Miraa.

Tapi masing-masing ada citarasa dia kan? Ada yang suka bakso biasa, ada yang suka bakso beranak dan yang gilakan cili akan pilih pulak bakso mercun. Korang boleh tengok video dekat bawah ni untuk close up bakso mercun tu. Miraa ada attach sekali lokasi kedai Sate Minang Mak Buyuang ni. 


Doakan Miraa kembali rajin untuk menaip entri lagi dimasa akan datang yea? Haha. Okay bye-bye.

Love,

Share:

0 comments:

Post a Comment

Terima kasih kerana sudi membaca , jangan lupa tinggalkan komen :)
Fikir semula sekiranya korang ingin meninggalkan komen lucah, ugutan, mengancam, identiti palsu, dan menyakitkan hati. Baca AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998. Oh, sebelum tu, tengok lah site awesome
ini