Monday, 22 June 2020

MY DIY FLOATING PLANT SHELVES

Assalamulaikum guys. So yesterday (Sunday) I've requested my husband to make me a floating shelves for my plants. Hehe. Sebab makin banyak pula pasu-pasu Miraa sejak duk beli bunga jaa kerja sepanjang pkp ni. Ada yg beli dekat nursery, online & aeon. Jadi kita pun nak DIY kononnya. L bracket tu beli dekat kedai eco. RM2.10 seunit. Miraa beli 6. Sebab nak buat 2 layer rak bunga. Lepas tu, playwood ni RM15.20 dekat shopee. Size 2ft x 4ft. Mintak diorang potong jadi 1ft x 4 ft. Tambah caj RM5. Drill pun Miraa beli dekat Shopee jugak. Hehe. Nanti Miraa listkan link dekat kedai mana Miraa beli.


Ini first time husband buat kerja-kerja mengdrill. Awalnya memang gelabah jugak lah masing-masing sebab takut tertembus sampai rumah jiran hahaha. Alhamdulillah tak tembus HAHAHAH. Lepas tu, plastik tu Miraa tape kan dekat dinding macam tu. Dekat bahagian bawah tempat yg kitorang nak drill supaya habuk tak bersepah. Ni Miraa nampak tukang buat macam tu masa datang rumah pasangkan tv kat dinding. Sebab sebelum ni orang pasang aircond tak buat macam ni, bersepah habuk-habuk masa mengdrill tu. Function gilaa tips dia ni. Tak bersepah langsung. Kawasan yg lupa pindah plastik je lah bersepah habuk hahahaha.


Tara! Siap sudah floating plant shelves Miraa. Buat masa ni Miraa siram pokok ni dekat luar dan tunggu kering baru simpan semula kat sini sebab playwood tu masih bogel belum balut guna wallpaper. Sebab wallpaper belum sampai haha. Nanti Miraa update lagi bila dah siap balut dan pasang lampu untuk pokok-pokok Miraa ni hehehe. Btw ini list & link untuk barang-barang yg Miraa guna masa buat floating shelves ni.


Love,

Share:

2 comments:

Terima kasih kerana sudi membaca , jangan lupa tinggalkan komen :)
Fikir semula sekiranya korang ingin meninggalkan komen lucah, ugutan, mengancam, identiti palsu, dan menyakitkan hati. Baca AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998. Oh, sebelum tu, tengok lah site awesome
ini