Sunday, 12 July 2020

BLOCK SPAM COMMENTS / SEKAT KOMEN SPAM DI YOUTUBE

BLOCK SPAM COMMENTS / SEKAT KOMEN SPAM DI YOUTUBE | Assalamualaikum & hi fellow readers. Ini cara block perkataan-perkataan yg besar kemungkinan jadi spams. 

1. Tekan gambar profile korang yg atas kanan

2. Lepas tu tekan Youtube Studio

3. Tekan Settings

4. Tekan bahagian Community

5. Nanti boleh isi perkataan yang korang rasa spam dekat bahagian Blocked words

6. Ni kalau korang taknak orang spam link dalam ruangan komen korang. Jangan lupa tekan save

7. Untuk korang cek comment yg kena held for review, korang tekan bahagian comments tu lepas tu Held for review yg tengah tu. Siap

Kalau korang nak tengok video version, boleh tengok video bawah ni ya.


Love,

Share:

0 comments:

Post a Comment

Terima kasih kerana sudi membaca , jangan lupa tinggalkan komen :)
Fikir semula sekiranya korang ingin meninggalkan komen lucah, ugutan, mengancam, identiti palsu, dan menyakitkan hati. Baca AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998. Oh, sebelum tu, tengok lah site awesome
ini