Wednesday, 15 July 2020

JALAN-JALAN DI MELAKA


JALAN-JALAN DI MELAKA | Assalamualaikum & hi. Okay ini entri yang kita throwback je lah sebab dah lama sangat tak jalan-jalan. Ni entry throwback berabis sebab video & gambar time 3 Mac 2019 HAHAHA. Tapi tak pernah update dalam blog. 


Datang Melaka semua duk pakat gambar kat sini, kitorang pun nak lah jugak! Haha


Lepas tu perut lapar. Pusing-punya pusing last-last makan dekat restoran Asam Pedas Jr. Lepas tu ada stall kecik dan pak cik tu jual ice cream durian. Ada coklat jugak kalau tak silap. Rasa durian dia memang strong. Mulut bau macam makan durian betul ja lepas tu. Harga dua ni jangan tanya la sebab lupa dah wahahah.


Lepas tu kitorang pi makan dekat Justberry. Kedai yg husband & kawan dia pernah pi dulu jugak. Husband siap cakap mango ni fav dia. Hek eleh! Haha. Masa ni Miraa ambil yg watermelon tu. Bapak ah fikir kan sebelum beli, kecik je. Sekali datang. Hamek kau! Husband Miraa dah lah tak suka watermelon. Lepas makan, terus kembung macam watermelon lah. HAHA.

Harga untuk Watermelon Honolulu ni RM25. Choco Lava Rich tu pula RM23, Nyonya Cendol RM6 dan Milky Mango RM16. Dah lah makan sorang, harga paling taknak kalah pulak tu! Hahaha. Okay lah. 
        

Dalam perjalanan balik tu, kitorang ada singgah kedai tomyam dekat Bandar Baru Bangi. To be honest, the best tomyam I have ever tasted so far sepanjang duduk sini. Kalau ada lagi lain, do recommend me where hahaha. Okay lah, video version pun ada. Klik ja play button video dekat bawah ni. Hehehe. Btw untuk entrance fees dekat Taming Sari Tower tu RM17 per person (adult)


Love,

Share:

5 comments:

Terima kasih kerana sudi membaca , jangan lupa tinggalkan komen :)
Fikir semula sekiranya korang ingin meninggalkan komen lucah, ugutan, mengancam, identiti palsu, dan menyakitkan hati. Baca AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998. Oh, sebelum tu, tengok lah site awesome
ini