Resepi Potato Wedges Senang! Guna Tepung Bestari | Assalamualaikum & hi guys. Harini nak share resepi paling senang nak buat. Miraa selalu masak macam ni tapi versi fries homemade. Wedges jarang tapi kaedah sama sahaja.
Bahan-bahan:
1. Kentang (sudah dikupas kulit & dibasuh)
2. Maggi Cukup Rasa / Kiub Pati Ayam
3. Tepung Bestari
Cara-cara menyediakan:
1. Masukkan 2 sudu kecil Maggi Cukup Rasa atau 1/2 Kiub Pati Ayam ke dalam air dan biar mendidih.
2. Potong kentang menjadi bentuk "potato wedges". Belah dua ja. Kemudian masukkan ke dalam air yang sedang mendidih. Biarkan kentang masak dalam 5-10 minit.
3. Tos dan keringkan kentang.
4. Salut kentang ke dalam tepung bestari (kering x perlu campur air) dan perap selama 10 minit.
5. Goreng kentang tadi di dalam minyak yang panas sehingga warna kentang bertukar kuning keemasan dan siap untuk dihidang.
Korang boleh tengok video dekat bawah ni ya cara-cara penyediaan potato wedges ni hehe. Jangan lupa tekan like. Selamat mencuba!
Love,

#potatoes #food #foodporn #foodie #potato #foodphotography #instafood #yummy #dinner #delicious #foodstagram #homemade #foodblogger #cooking #chicken #healthyfood #vegan #homecooking #carrots #tasty #foodlover #lunch #vegetables #garlic #fries #instagood #cheese #vegetarian #foodies #bhfyp #onions #yum #healthy #salad #tomatoes #love #breakfast #plantbased #veganfood #foodiesofinstagram #kartoffeln #homemadefood #onion #corn #veggies #meat #chef #stayhome #cook #healthylifestyle #mt #steak #twinnerfamily #veronicaorvanessa #nessaedits #roniedits #ronron #veronica #vanessajomerrell #merrelltwins
Pernah try, tapi tak pernah dapat rasa sama macam Cheesy Wedges KFC haha.
ReplyDeleteAhaha kena letak sos cheese ni baru sama .
Delete