Friday, 7 August 2020

Resepi Salad Bayam Brazil Simple dan Senang


Resepi Salad Bayam Brazil Simple dan Senang | Assalamualaikum & hi. Hari ni nak share salad fav Miraa. Husband pun suka juga bila Miraa buat padahal dia bukan penggemar salad sangat pun. Bahan-bahan pun mudah didapati.

Bahan-bahan:
- 1 sudu madu
- 1/2 biji lemon
- Bayam brazil

Cara menyediakan:
1. Basuh bayam brazil dan kalau nak lagi crispy boleh rendam kejap dalam air sejuk yang ada ais. Crunchy sikit bayam korang nanti. Tos air bayam tu bila dah nak hidang.
2. Perah lemon dan gaul dengan madu.
3. Gaul semua bahan dan siap untuk dihidang.


Tak perlu letak gula tau sebab madu dah manis. Hari tu buat guna gula & limau nipis, tu yg terbingung kejap letak gula dalam video ni wahaha. Boleh juga letak cherry tomatoes kalau nak. Nyummy! Selamat mencuba. Btw kalau Miraa ambil bayam brazil tu dekat mini garden Miraa. Boleh intai entry cara tanam bayam brazil

Love,

Share:

0 comments:

Post a Comment

Terima kasih kerana sudi membaca , jangan lupa tinggalkan komen :)
Fikir semula sekiranya korang ingin meninggalkan komen lucah, ugutan, mengancam, identiti palsu, dan menyakitkan hati. Baca AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998. Oh, sebelum tu, tengok lah site awesome
ini