Saturday, 29 August 2020

Ubi Kayu Dalam Pasu?



Assalamualaikum & hi. Haa ni nak story pula pasal pucuk ubi. Haha. Ni pun salah satu tumbuhan yang Miraa order dekat Shopee 7 Ogos haritu. Tapi ni lewat sikit Miraa tanam sebab pasu & tanah dah habis. Huhuk tu la simpan dalam pasu kecik je tu. Haha. Ni tak target nak dapatkan ubi kayu pun. Cuma nak tengok boleh ke menghasilkan pucuk ubi hihi. Alhamdulillah selepas beberapa hari cucuk dalam tanah, terus tumbuh. Yippy! 


InshaAllah lepas ni cari pasu besar sikit & nak tambah stok tanah sekali. Sebab takde tempat nak korek tanah ni haa hahaha. Oh ya, keratan ubi kayu tu banyak gilos! Tapi sebab lambat sangat tanam, yang lain dah jadi sarang semut dan reput haha. 5 batang keratan tu Miraa tanam dekat bawah rumah. Ada pasu besar. Tapi semua tanam dalam 1 pasu yang sama. Yang 3 ni pula tanam asing-asing dalam pasu kecil dekat mini garden Miraa dekat balcony belakang rumah. Hihi. Kita sama-sama tunggu update pasal ubi ni nanti ya. Bye-bye.

Love,

Share:

4 comments:

  1. wah tahniah !! baru first time juga tgok org tanam dekat pasu .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heehe thanks! Baru nak testing ni pun first time tanam

      Delete
  2. blogwalking here.. :) http://acuyuhan.blogspot.com/

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi membaca , jangan lupa tinggalkan komen :)
Fikir semula sekiranya korang ingin meninggalkan komen lucah, ugutan, mengancam, identiti palsu, dan menyakitkan hati. Baca AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998. Oh, sebelum tu, tengok lah site awesome
ini