Monday, 7 September 2020

Bento #1: Unboxing & Preparing My 1st Bento


Unboxing & Preparing My 1st Bento | Assalamualaikum & hi! Happy Monday everyone. Hari ni semangat lain maciam sebab nak buat bento box for husband. Dah berapa lama entah planning baru hari ni muncul semangat tu kaww. Menu hari ni simple ja sebenarnya. Hehe.

Nasi tu miraa sejukkan lepas tu bentukkan dekat atas plastic wrap supaya tak buat banyak mess sangat, balut dengan seaweed. Itu saja. Tiada inti atau extra flavouring. Hahahahahahaha.


Coral lettuce tu pula Miraa sprinkle dengan black pepper & garam. Baby carrots tu pula Miraa rebus sama juga dengan crab sticks tu. Yang kiri tu pula nampak ja macam Devil Eggs, tapi bukan. Ahaha. Memandangkan husband bukan penggemar telur kuning, Miraa rebus kentang sikit dan guna tools untuk buat kuih semperit tu. I call it, Deviled Egg-tatoes Bahahahaha.

Nampak healthy kan? Tapi ada nugget sebenarnya tersembunyi bawah nasik tu hahaha. Miraa punya expectation akan muat lah nak susun nugget dekat sebelah nasik, ehhhhhhh tak muat. Jadi Miraa pun sorokkan dia dekat bawah nasik ja. 

Btw Miraa selitkan juga video unboxing bento / lunch box ni hehe. Enjoy!



Love,
#bento #bentobox #lunchbox #lunch #bentoanak #instafood #food #japanesefood #tumpeng #bekalanak #dpa #bentoboxlunch #lunchboxideas #nasibox #foodporn #nasikuning #sushi #foodart #tumpengmini #foodie #obento #nasikotak #kidslunch #bentolunch #healthyfood #bentolucu #yumbox #bentoideas #homemade #bhfyp #foodstagram #kyaraben #cutefood #bekal #bentokids #cutebento #frozenfood #lunchideas #bentolunchbox #bentoultah #bentoph #ramen #cetakanbento #nasibento #bentoforkids #charaben #catering #bentoboxideas #nasitumpeng #kidsbento #surabaya #cetakannasi #kawaiifood #tumpengenak #schoollunch #yummy #tumini #bentomurah #kuliner #momlife
Share:

2 comments:

  1. bestnya kalau hari hari bawa bento mcm ni , simple ttapi kenyang !!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe kan? Cuma kena rajinkan diri untuk siapkan

      Delete

Terima kasih kerana sudi membaca , jangan lupa tinggalkan komen :)
Fikir semula sekiranya korang ingin meninggalkan komen lucah, ugutan, mengancam, identiti palsu, dan menyakitkan hati. Baca AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998. Oh, sebelum tu, tengok lah site awesome
ini